Backups en het belang daarvan

We beschikken tegenwoordig over een bijzondere hoeveelheid aan data. Data thuis, in de cloud, op je telefoon, je tablet en op je werk PC. Overal staan beetjes of hele hordes aan data. Maar hoe veilig staan ze daar, hoe belangrijk is deze data voor je en hoe zorg je ervoor dat je niet meer het slachtoffer wordt van het ‘had ik maar een backup’ virus.

Ook jouw gegevens in de cloud, hoe goed de provider zijn best ook doet, kunnen door welke omstandigheid dan ook verloren gaan. Ook bij ppiitt hosting doen we er natuurlijk alles aan om jouw gegevens van verlies te behoeden, maar dit alleen is nooit genoeg. Lees de teksten bij de vinkjes maar eens goed wanneer je jezelf voor deze dienst opgeeft. Het beschikken over een backup is een verantwoordelijkheid die ligt bij jezelf. Het gebeurt hier helaas nog wekelijks dat wij iemand aan de lijn krijgen met een gevallen laptop, of een telefoon die net te lang in de wc heeft gelegen.

Laat je adviseren wanneer het je allemaal teveel wordt. Maak gebruik van cloud-drives zoals OneDrive en Google Drive. Maar maak ook daar af en toe een kleine backup van. 😉