Uptime ppiitt services 2022

De beste wensen voor 2023! We hopen dat het net zo’n tof jaar gaat worden als het vorige, zeker wanneer het gaat over onze overall uptime van onze dienstverlening. Hier een kort berichtje over de uptime van ppiitt services 2022.

Hoeveel dagen, uren, minuten, seconden lagen onze diensten er het afgelopen jaar uit? Hebben wij zelf lopen pannenkoeken, of konden we met een vinger wijzen? šŸ˜‰

Het is qua uptime een uitstekend jaar geweest. Op een DDoS aanval na, welke resulteerde in packet loss op specifieke DNS verzoeken bij een van onze DNS leveranciers, hebben we de downtime kunnen beperken tot twee core netwerk upgrades en een servermigratie van onze oudste hostingpakketten. Deze servers waren aan vervanging toe. En daarom, tromgeroffel, betrof de cumulatieve UPTIME van ppiitt services 2022 dit jaar:

99.9998 %
Dat is 1 minuut en 2.6 seconden. Eigenlijk is het onder de minuut gebleven, maar deze notatie bevalt ons beter. šŸ˜‰ Ook is het met meerdere systemen niet helemaal eerlijk rekenen natuurlijk, want is 1 server die niet functioneert voor 100% verantwoordelijk voor algehele downtime? Niet echt, maar om transparant te zijn hebben we het wel zo berekend.

We kunnen onszelf wel op de borst slaan, maar eigenlijk moet er een enorme pluim naar onze toeleveranciers en partners die verantwoordelijk zijn voor de datacentra van de omgeving. Zonder hen zouden we zelf in de weer moeten met raid controllers, harde schijven, voedingen, kabels en geheugenbankjes.

Maar trots zijn we zeker. Ook weinig downtime ervaren? ppiitt hosting!